Без обзира на раздаљину и тренутну ситуацију у Данској, чланови управе Савеза босанскохерцеговачких удружења у Данској ( СБХУД) су се састали на начин на који се у овом времену сви састају. Виртуелно. Састанак управе је одржан 13.05.2020. године.

Тренутна ситуација у удружењима је таква да су све активности обустављене те да се чланови удружења стриктно придржавају свих мјера тренутне рестрикције. Поједина удружења су отворила телефон за чланове којима је потребна помоћ. Поред тога СБХУД је успио послати још 2 нова захтјева за Ерасмус+ пројекте, са фокусом на младе, умрежавање те међусобну размјену искустава.

СБХУД је у току израде стратегије маркетинга те формирања СБХУД Бизнис Клуба. Ради се на прављену заједничког електронског календара – активности удружења који ће бити на СБХУД фејзбук страници и доступан јавности, тако да сви који желе учествовати у активности у цијелој Данској ће то моћи и урадити.

Поред свега ради се о заједничком аранжману ”БиХ ДК Дани” који би зближио локалне средине са удружењима. Нови помаци су направљени такодјер око контаката везаних за Ерасмус+ спорт пројекте. Без обзира на ситуацију чланови СБХУДа су у току припреме за нове активности послије љета 2020 и спремни су помоћи када то треба.