Влада Републике Српске утврдила је данас Приједлог о укидању ванредног стања у Републици Српској, а коначну одлуку о укидању ванредног стања у Републици Српској донијет ће Народна скупштина на посебној сједници.

Републички штаб за ванредне ситуације Републике Српске разматрао је Информацију о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, и утврдио активности које ће Републички штаб за ванредне ситуације проводити у циљу ублажавања мјера, као и услова које је неопходно испунити.

Један од Закјучака Штаба за ванредне ситуације је и укидање забране кретања особама старијим од 65 година, овај закључак ступа на снагу са даном доношења,

Распоред ублажавања мјера Републичког штаба за ванредне ситуације и услови које је неопходно испунити можете преузети овдје.

Актуелне Владине мјере, и сви досадашњи закључци Републичког штаба за ванредне ситуације доступни су на Порталу Владе Републике Српске у секцији „Републички штаб за ванредне ситуације – Акти”, https://www.vladars.net, као и на страници Коронавирус у Српској, https://koronavirususrpskoj.com/

Најчешћа питања можете погледати овдје.