Хеартланд (срцолика земља, алудира на БиХ) је тур оператор чији су оснивачи Ена и Мирсад Селимовић из Зенице са тренутним пребивалиштем у Норешкој. Овај тур оператор се бави пружањем услуга адреналинског туризма на подручју Босне и Херцеговине.

Примарно тржиште компаније је Краљевина Норвешка и остале Нордијске земље, саопштено је из Амбасаде БиХ у Ослу.

Активан начин живота који је свеприсутан у наведеним земљама и развијена култура путовања чини да се понуда БиХ и потребе Нордијских путника поклапају. Циљ је да се држава Босна и Херцеговина и све њене разноликости као и природне љепоте представе потенцијалним путницима.

Ковид 19 је знатно успорио кретање туриста али, како наводе из Амбасаде БиХ у Ослу, оптимистични су да ће БиХ доспјети на листу омиљених дестинација туриста из Скандинавије.

С тим у вези јучер је одржана сесија организације Charge.no тзв. Радило се о презентацији 14 најуспјешнијих старт aп бизниса полазника Charge инкубатор програма.

Презентација је била намјењена да се представе бизниси потенцијалним инвеститорима која је инкубатор програм осмишљен за помоћ и развој старт ап бизниса у Норвешкој. Услов за учешће у програму јесте да мјесто рођења апликаната није Норвешка. Сам програм је усмјерен на бољу интеграцију досељеника у Норвешко друштво и пружање шансе да се искористи потенцијал досељеника а самим тим и обогати Норвешка привреда.

Од 110 апликаната колико их је било у јануару, Хеартланд је прошао у финале с идејом промоције бх.  туризма те су изабрали 14 најбољих старт апова.

С тим у вези, како објашњава брачни пар Селимовић добили су: новчану подршу, пружање услуга маркетинг стручњака, правних стручњака, рачуноводствених стручњака, проналажење партнера и интересаната као и подршка у виду бизнис девелопера који посједује већ неколико успјешних бизниса у Ослу.

На презентацијама је био присутан и Арнан Хукановић, инструктор параглидинга који већ годинама упражњава ту спортску дисциплину те у њој види велики потенцијал у БиХ.

Један од партнера је и Амбасада БиХ у Ослу при чему амбасадор Недим Макаревић наглашава да је туризам у БиХ привредна грана која има огроман потенцијал, међутим људи не знају шта и како можемо понудити. С тим у вези овакве иницијативе и помоћ при инцијативама су од изузетног значаја, наводи се у саопштењу.

Преузето: Вијести.ба / ФЕНА