Амбасадор Босне и Херцеговине у Републици Аустрији Кемал Козарић посјетио је компанију Adriatic Group из Беча и разговарао с директором Амиром Бекићем.

Овом приликом је амбасадор Козарић истакао како је ова компанија, иначе у власништву босанскохерцеговачких држављана, прави привредни амбасадор наше земље.

– Adriatic Group је успјела, и поред проблема с пандемијом коронавируса током 2020. године, одржати континуитет пласмана бх. прехрамбених производа на захтјевна тржишта Европске уније. Ова компанија је важан партнер нашој привреди и надам се да ће оваква врста повезаности са бх. произвођачима хране у будућности интензивирати, нагласио је Кемал Козарић.

Директор Амир Бекић је казао да и поред свих потешкоћа, бх. фирме настоје одржати континуитет кооперантске мреже коју чини готово 1.200 пољопривредних произвођача, те је изразио наду даће и надлеžна министарства у БиХ препознати значај пословања компаније и својим савјесним радом и одлукама помоћи и подржати мисију компаније, саопћено је из Министарства вањских послова БиХ.

Компанија Adriatic Group већ двије деценије успјешно послује на европским тржиштима као и у БиХ и највећи је дистрибутер хране из БиХ. У склопу Адриатиц Гроуп се налази 12 компанија од којих седам послује у земљама Европске уније.

Путем дистрибуције, кроз наведене компаније, производи Класа, Виспака, Пољорада, Натуре и Солане Тузла долазе на тржиште 14 земаља западне Европе, а у протеклој години је остварен  раст продаје хране из БиХ на свим европским тржиштима што је од велике помоћи домаћим компанијама које сарађују са овим дистрибутером.