Thinkerica onlinе школа пружа одличну алтернативу традиционалном начину стицања знања и вјештина и омогућава дјеци и младима да додатно развију своје таленте, капацитете и интересе кроз широк спектар креативних програма. Нуде програме који су усмјерени на друштвени, емоционални и интелектуални раст и развој дјеце и младих и који су утемељени на етичким вриједностима и критичком мишљењу.

Thinkerica online школа је на својој wеб страници упутила позив дјеци и младима из дијаспоре и Босне и Херцеговине да се пријаве на наставу која почиње 15. 06. 2020. године!

“Промишљајмо критички и етички, развијајмо наше таленте, капацитете и интересе, забавимо се учећи босански језик и истражујући љепоте Босне и Херцеговине. Дружимо се, градимо пријатељства и мостове по цијелом свијету. Одаберите један од наших курсева: матерњи језик и књижевност, лични и професионални развој, медијска и информатичка писменост. Учите уз забаву и игру! Пробудите своје таленте кроз стрип!” – навели су у свом позиву.

Програми које нуде су:
Босански/Хрватски/Српски језик и књижевност за дјецу и младе
Медијска и информатичка писменост, намијењен ученицима средњих школа и студентима
Лични и професионални развој, намијењен ученицима средњих школа и студентима
Живи вриједности кроз умјетност стрипа, намијењен ученицима старијих разреда основних школа и ученицима средњих школа
Кутак за најмлађе, намијењен предшколској дјеци и дјеци нижих разреда основних школа

Часови ће се реализовати онлине путем апликација Зоом и Гоогле Хангоут. Предавачи су спремили мноштво забавних и креативних материјала, прича и анегдота које се вежу за Босну и Херцеговину, а све у циљу упознавања БиХ, унапређења босанског језика, размјене идеја и мишљења о актуелним темама младих у БиХ и свијету, као и пружању прилика за нова пријатељства широм свијета.

Циљ је такођер планирање заједничког дружења у Сарајеву на љетној или зимској школи и наставак промишљања и истраживања о Босни и Херцеговини.

Пријаве се врше од 02. до 13. јуна 2020. године на маил: тхинкерица@тпофонд.орг, а све детаље око уписа можете пронаћи на линку: http://thinkerica.ba/poziv-za-thinkerica-online-skolu/