Сонyа Радан је бившу Југославију напустила 1991, остављајући иза себе своје слике и каријеру умјетнице и професорице умјетности у Сарајеву.

Амбасада Босне и Херцеговине у Лондону позива све грађане босанскохерцеговачког поријекла који живе у Уједињеном Краљевству на пријем и изложбу Сонyе Радан, умјетнице рођене у Сарајеву. Повод за ову изложбу је прослава 30 година њеног плодног умјетничког рада у УК.

Изложба Сонyиних дјела одржат ће се у петак, 17. децембра 2021. године са почетком у 18:30 сати, у Амбасади Босне и Херцеговине у Лондону.

Након што је стекла диплому мастера ликовних умјетности, Сонyа је излагала своја дјела широм бивше Југославије и Европе. Са породицом је 1991. избјегла са Балкана, остављајући иза себе све своје слике и каријеру умјетнице и професорице умјетности коју је стекла у Сарајеву.

Није престала сликати и вјеровати у своју умјетност, па се настанила у Лондону гдје је наставила излагати и истраживати различите умјетничке медије попут сликања на дрвету, текстилу и стаклу, као и дрворезбарања, цртања и колажа.

Сонyа је чланица Удружења ликовних умјетника БиХ, а и даље слика и излаже своја дјела у УК и у галеријама и музејима у многим великим градовима на подручју земаља бивше Југославије. Такођер је радила и као умјетнички терапеут у УК и Босни и Херцеговини.

image

Изложба у Амбасади

Улаз на изложбу је бесплатан, али с обзиром да је број присутних на изложби ограничен, особље Амбасаде моли све заинтересоване да региструју свој долазак путем овог линка.