Грађани поријеклом из БиХ који живе и раде у Краљевини Низоземској, се са правом сматрају једном од најбоље интегрисаних заједница, који остварују значајане резултате и  доприносе на  привредном, научном и умјетничком  плану ове земље.

Потврда за такав став,  је и отварање изложбе фотографија Мирјане Блажевић- Лешић у простору библиотеке Transvaalkwartier у Хагу, 12.02.2020. године, која се  са  овим умјетничким изразом симболично опростила од својих дугогодишњих колега са којима је радила у Градској библиотеци Ден Хаг од 1995. године.

Присутнима се обратила амбасадорица Мирсада Чолаковић која је у свом пригодном говору навела да је Мирјана Блажевић – Лешић, заједно са својом породицом, дошла у Низоземску када је њена земља била у најтежим тренуцима у недавној  историји, и да је успјела да се искаже  не само у свакодневном раду у библиотеци, него и на умјетничком плану, кроз промоције књига, плесне представе, драматуршке поставке и изложбе. У свом раду је исказивала и спајала онај најбољи дух босанскохерцеговачке традиције и низоземске културе.

Директорица  Библиотеке Leidschenveen – Емина Ајдин Хастан и директорица библиотеке Transvaalkwartier – Карен де Јонге, су са своје стране,  говориле о успјешном раду Мирјане Блажевић – Лешић у Градској Библиотеци Ден Хаг, као и о пројектима и умјетничком раду ван библиотеке.  Директорица Ајдин  је посебно нагласила да је Мирјана носилац значајног признања и награде Градске Библиотеке Ден Хаг као најбољи библиотекар у 2011. години. Директорице су нагласиле да је у свом раду унијела један нови дух и димензију што је оставило несумњиви траг на рад њихових институција.

У свом обраћању Мирјана је исказала захвалност свим својим сарадницима и Низоземској у којој је успјела да се искаже на професионалном и  умјетничком пољу. Њена веза са Низоземском не престаје по повратку у БиХ јер планира да реализује пројекте у којима ће бити укључени и њени низоземски партнери.