На фебруарском ‚‚Diaspora Online Check-In‚‚ састанку одржаном 04. 02. 2021. године присуствовали су представници организација исељеништва: пангеа мрежа (Њемачка), и-платформ (Швajцарска/БиХ), СБХУД и БиХ Академици (Данска) , Вијеће бошњачке националне мањине града Сплита КДБ „Препород“ Сплит , Босанска школа (Минхен), као и представници Министарства за људска права и избјеглице БиХ – Сектора за исељеништво.

У уводном дијелу састанка, се говорило  о успјешно одржаној тематској конференцији ‚‚Значај матерњег језика у дијаспори‚‚ која је одржана дан раније. Такође се дискутовало о наредним могућим иницијативама у оквиру ‚‚Diaspora Online Check-In‚‚.

На основу вођене дискусије закључено је да се припреми и одржи посебан састанак на тему – Евалуација тематске конференције ‚‚Значај матерњег језика у дијаспори‚‚ и фоллоw уп активности“.

На састанку је договорено и да се формира радна група, која би радила на припреми наредног тематског састанка – Тема ‚‚Подршка локалном развоју у БиХ‚‚.

Наредни ‚‚Диаспора Онлине Цхецк-Ин‚‚ састанак ће се одржати 04. 03. 2021. године, у уобичајеном термину од 16,00 до 17,00 сати.