У недељу  26. јануара 2020. године у поподневним сатима у Минхену је одржана оснивачка скупштина организације „Бх. допунске школе Минхен“. Поред чланова ове организације који су покренули ову иницијативу састанку су присуствовали и представници Вијећа родитеља дјеце која похађају допунску наставу на матерњем језику. Испред Генералног конзулата БиХ у Минхену састанку су присуствовале генерална конзулица Рузмира Тихић Кадрић и конзулица Јасмина Халкић.

На састанку је усаглашен текст Статута, те изабрано руководство ове организације. За предсједницу је изабрана Самира Церибашиц, за замјеницу Аида Омеровић, док је за секретара изабрана Ђула Шута. Договорени су даљи кораци на регистрацији ове организације, те прецизиране активности у том правцу.

Генерална конзулица Тихић Кадрић поздравила је активности на оснивању организације која има за циљ подршку раду допунских школа, осигурање финасијских средстава неопходних за њихов рад, као и подршку надлежних њемачких институција извођењу допунске наставе на матерњем језику. Истакла је подршку Генералног конзулата БиХ у Минхену раду допунских школа и потребу интезивирања даљих активности на отварању нових одјељења.