Заносна Мостарка Наташа Борозан, која годинама осваја модне писте широм свијета, оборила је Гинисов рекорд на Монт Евересту. Након што је постигла бројне успјехе у свијету моде, љепотица из града на Неретви је прошетала пистом на највишем врху свијета.

Тиме је постала прва љепотица из Босне и Херцеговине, али и шире регије, чије је име овим авантуристичким подвигом уписано у Гуинисову књигу рекорда.

”Нови рекорд је оборен”, објавила је мостарска манекенка с поносом на друштвеним мрежама.

Модна ревија с највећом надморском висином на копну је, како истиче, она успјешно одржана 26. јануара 2020 године, што је највећи авантуристички потхват у свијету моде.

‘’Након 11 дана пјешачења без туша, пили смо кухани снијег, спавали на – 30 сваке вечери, с мало кисика. Није било лако, али успјели смо. Изузетно сам сретна и поносна’’, каже у својој објави Борозан.

Она је заједно с 20 модела из цијелог свијета успјела је урадити прву модну ревију на Хималајима 26. јануара 2020 године.

”Модном пистом на највишој надморској висини” од 5.643 метра на високој Кала Патхар, која је позната као популарна пјешчана стази насупрот Евересту, одабрани модели из цијелог свијета, од којих је пет из Непала, представили су зимску колекцију домаће модне марке.

”Циљ модног догађаја је промицање одрживе моде и ширење свијести о климатским промјенама. Успјешно смо осигурали мјесто у Гуинисовој књизи свјетских рекорда с модном ревијом на највећој надморској висином на копну”, појаснила је љепотица из Мостара.

Модна писта Монт Еверест једна је од активности под називом „Посјетите Непал 2020.“ које проводи непалска влада с циљем позитивне промоције земље широм свијета.

Мостарска манекенка Наташа Борозан више година живи и ради свјетској пријестолници моде, те има дугогодишњу сарадњу с Мишелом Корсом, а сарађивала јеи с бројним другим модним брендовима.

Преузето: Дневник.ба