У организацији КУД-а „Млади бисери“ из Штутгарта, у четвртак, 3. октобра 2019. године, у Еслингену, граду у њемачкој савезној покрајини Баден-Витемберг који се налази недалеко од Штутгарта, на ријеци Некару, одржана је манифестација „Игром и пјесмом за Босну и Херцеговину“ којој је присуствовало више од 400 посјетилаца.

У одличном програму присутни су били одушевљени наступима културно-умјетничких друштава Чардак – 2012“ из Швебиш Гминда и домаћина „Младих бисера“ из Штутгарта. Уз атрактивне кореографије које је припремила Славица Јокић три групе „Младих бисера“ су приказале игру, ношњу и обичаје из централне Босне, околине Сарајева и игре из Куманова, у Сјеверној Македонији.

Гости из Швебиш Гминда су се представили кореографијом Рамиза Малкоча и Бошњачким играма из околине Сарајева. И једни и други су за своје наступе награђени бурним аплаузима.

Након наступа културно-умјетничких друштава услиједило је вишесатно дружење уз пјесме популарног естрадног умјетника Нихада Алибеговића. Није недостајало ни специјалитета босанске кухиње које су припремале вриједне чланице КУД-а “Млади бисери”.

Сеад Селмановић, предсједник КУД-а „Млади бисери“, најавио је наредну манифестацију у новембру за Дан државности Босне и Херцеговине.

Извор: Моја БиХ