У Ротердаму је свечано обиљежена десетогодишњица рада фондације СЕДРА, на којој су поред чланова и пријатеља Седре присуствовали и представници Амбасаде БиХ у Ден Хагу, амбасадорка Мирсада Чолаковић и министaр савјетник Александар Драгичевић.

Фондација Седра окупља знатан број грађана поријеклом из Босне и Херцеговине који живе у Краљевини Низоземској. Овај догађај је имао два сегмента: обиљежавање десетогодишњице постојања и рада “Стицхтинг Седра”, и донаторско вече са циљем прикупљања средстава за њихове пројекте у 2020. години.

Удружење Седра висе пута годишње, у оквиру својих активности које спроводе у Низоземској, организују догађаје са циљем промовисања и очувања бх. културне баштине, обичаја и обиљежавања важнијих датума из недавне прошлости, као што је традиционално обиљежавање Дана бијелих трака у Ротердаму.

Такођер фондација у складу са својим могућностима финансијски учествује у појединим хуманитарним пројектима у БиХ – куповина компјутерске опреме за школу у Приједору; донирање средстава за старачки дом у Сребреници; помоћ дјеци са посебним потребама и сл.

Амбасадодорка Чолаковић је у пригодном обраћању, честитала Седри на успјешном десетогодишњем раду удружења, посебно истакла важност окупљања младих и образованих особа које чине темељ у будућим планираним активностима.

Извор: Амбасада БиХ у Ден Хагу