БХ културни и рекреациони центар у Перту обиљежио је 30 година активности. Свечано обиљежавање годишњице одржало се 11. маја 2024. године. Догађају су присуствовали Амбасадор Босне и Херцеговине у Аустралији, Кемал Муфтић, затим активисти ове организације, људи поријеклом из БиХ и њихови аустралијски пријатељи.

Амбасадор Муфтић се одазвао позиву предсједника удружења г. Мухамеда Мерџанића, учествовао у свечаности и у краћем поздравном говору подсјетио на значај оваквог организовања  и укључивања младих нараштаја у образовне и спортске активности.

Босански центар у Перту је и сједиште Фудбалског клуба BB United, који је годинама био успјешан учесник лигашких такмичења у Аустралији. Дио Центра је  и фудбалски стадион. Главни објекат, поред других просторија, има велику салу, помоћне просторе и потребну опрему за организовање различитих приредби и дружења.

У току боравка у Перту Амбасадор Муфтић се сусрео и са другим члановима бх дијаспоре у западној Аустралији, који су му говорили о својим искуствима боравка и рада у овом граду и највећој од шест савезних држава Аустралије. Као и у другим великим центрима, попут Сиднеја или Мелбурн, бх дијаспора је у Перту добро повезана  и има врло успјешне појединце у разним професијама. Минимална сатница у Аустралији је 23 долара, што износи 882,72 долара седично за 32 сата, односно 4x толико на мјесечном нивоу. Информације су из јуна 2023. године.

Рад са дијаспором остаје наша стална обавеза. Често постављено питање јесте о тзв. Социјалном споразуму са Аустралијом. Његово ступање на снагу ће бити велика олакшица, посебно за пензионере и њихове породице. Амбасада има праксу организовања разговора онлине са представницима наших организација у Аустралији, али и свим заинтересованим појединцима.