Савјет министара БиХ на 164. Сједници усвојио је Извјештај Министарства за људска права и избјеглице о реализацији активности на изради Плана комуникација са исељеништвом којим се жели успоставити ефикасна и редовна комуникација са исељеништвом.

Министарство за људска права и избјеглице покренуће активности на реализацији циљева Плана комуникације са исељеништвом који ће, путем Министарства спољних послова, бити достављен дипломатско-конзуларним представништвима БиХ у свијету.

Визија Плана комуникације је да обезбиједи правовремене и досљедне информације исељеништву, омогући повезивање исељеника и њихових организација међусобно, али и са надлежним институцијама у БиХ, унаприједи повјерење исељеништва у бх. институције и осигура већу видљивост активности које проводи Министарство за људска права и избјеглице.

Промјене у комуникацији подразумијевају укључивање у комуникацију и организацију цивилног друштва, медија, пословне заједнице, те промоцију портала  www.dijaspora.mhhr.gov.ba  као лако доступног канала за двосмјерну комуникацију.

Под слоганом „Заједно јачи / заједно бољи“ ова кампања биће фокусирана на младе, пословну и академску заједницу, породицу и пријатеље, невладине и међународне организације, практично све структуре друштва у земљи и исељеништву.

План комуникације са иселјеништвом можете преузети овдје,а Извјештај о реализацији активности на изради Плана комуникације са исељеништвом овдје.