У складу са тренутним мјерама које се проводе у циљу превенције ширења заразне болести изазваном вирусом KОВИД-19, моле се грађани Босне и Херцеговине да непосредно обраћање-долазак у  Конзуларни одјел Амбасаде Босне и Херцеговине у Берлину и Генералним конзулатима БиХ у Минхену и Франкфурту сведу на услуге које су хитног и неодложног карактера. 

У  просторијама Конзуларног одјела Амбасаде БиХ у Берлину је на снази посебан режим пријема странака ради пружање конзуларних услуга, како слиједи:

  • у пријемној канцеларији је ограничен боравак на двије (2) особе, осим ако се не ради о породици, на мјестима посебно означеним за стајање,
  • обавезна је дезинфекција руку приликом уласка,
  • обавезно је ношење заштитних маски,
  • обавезно је одржавање неопходног размака најмање 2 метра

Радно вријеме Конзуларног одјељења Амбасаде БиХ у Берлину је сваки радни дан од 09:00 до 15:00 часова.

Генерални конзулат БиХ у Минхену

Након увођења нових мјера у СР Њемачкој због пандемије КОВИД-19, Генерални конзулат БиХ у Минхену поново уводи заказивање термина за пружање конзуларних услуга.

Термини се могу заказати путем електронске поште  gco.minhen@mvp.gov.ba или путем телефона +49 89 982 80 64.

Радно вријеме са странкама је сваки радни дан од 09.00 до 15,00.часова.

Генерални конзулат у Франкфурту

Генерални конзулат у Франкфурту је издао обавјештење да од 02. новембра 2020. године наставља са пружањем услуга, са тим да издавање различитих врста потврда, овјере, отпусти из држављанства, издавање путних листова и остале услуге које, на основу процјене особља конзулата, нису у статусу хитности, се пролонгирају до даљњег.

Упите Конзулату је могуће слати путем електронске поште gco.frankfurt@mvp.gov.ba као и путем телефона +496990748640 .

Радно вријеме са странкама је непромијењено, сваки радни дан од 09.00 до 15,00 часова.

С обзиром на озбиљност пандемије изазване вирусом КОВИД-19, Амбасада  БиХ  у Берлину  и  Генерални конзулати БиХ у Минхену и Франкфурту апелују на грађане да поштују прописе о обавезном ношењу заштитних маски као и о међусобној удаљености од минимално 2 метра, груписања прије уласка у зграду Амбасаде и Конзулата нису дозвољена.

Информације о режиму рада Конзуларног одјељења Амбасаде у Берлину и Генералним конзулатима су доступне на званичним wеб. страницама – лнкови:

Амбасада БиХ Берлин,  хттп://www.ботсцхафтбх.де/Генерални конзулат Минхен www.gkbih-muenchen.deГенерални конзулат Франкфурту https://gkbih-frankfurt.de/ ; Генерални конзулат Штутгарт http://gkbih-stuttgart.de/.