Хуманитарна организација “Нова нада” из Норвешке у сарадњи са Удружењем грађана “Родни Крај” Тузла, обрадовала је ученике првих разреда у Добошници, Вољавици и Тузли.

Ученицима су подијељени школски руксаци са свим потребним прибором за ову школску годину. Донацијом је обухваћено 40 ученика из Основне школе “Добошница” Лукавац, Основних школа “Вољавица”, “Пазар” и “Крека” из Тузле. Донација је намијењена првачићима, који полазе у школе лоциране далеко од урбаних центара, те разреде који броје тек по два-три ученика.

Директор ОШ “Пазар” Алмир Дорић се у име родитеља захвалио хуманитарној организацији “Нова нада” на посјети и донацији за ученике, и истакао како овакве донације представљају значајан потицај у раду и учењу, те у значајној мјери ученицима дају квалитетнији амбијент и услове за учење и здраво одрастање. Почетак нове школске године за све родитеље, осим великог узбуђења, представља значајну ставку у кућном буџету, а дјеци сусрет са нечим потпуно новим.

Хуманитарна организација “Нова нада” из Норвешке постоји већ десет година и једно је од најстаријих удружења у Норвешкој која својим акцијама и хуманитарним радом свакодневно кроз разне пројекте помаже дјеци у Босни и Херцеговини.

 

Преузето: Моја БиХ