Министарство за људска права и избјеглице БиХ, од септембра 2023.године, реализује програм Преноса знања стручњака из исељеништва/дијаспоре у јавне установе и институције у БиХ, који је финансиран из буџета Министарства.

 

У оквиру овог програма, у периоду од 8. до 19.априла 2024.године, композитор и универзитетски професор на одјелу за Recording Arts (Умјетност снимања звука) на Универзитету Loyola Marymount u Los Angelesu, др. Младен Милићевић, одржаће низ предавања студентима Академије сценских умјетности Универзитета у Сарајеву.

 

Прво предавање проф. Милићевића на тему ”Звук и музика на филму: Како музика на филму манипулише људске емоције и Умјетна интелигенција и могућности у трансформацији звука’’ одржаће се 8. априла 2024. у 11х у Филмском центру Сарајево, Џенетића чикма 12.

 

Тим поводом, Министарство за људска права и избјеглице БиХ, као носилац програма преноса знања, и Академија сценских умјетности, као институција пријема стручњака из исељеништва/дијаспоре, позивају све заинтересоване, укључујући и представнике медија, да присуствују овом интересантном предавању.

 

Програм/агенда свих предавања др. Милићевића се налази у прилогу.

 

Уједно, овим предавањем почињу и „Дани отворених врата Академије сценских умјетности” који ће трајати све до 27 априла 2024.године (програм у прилогу).

Сва предавања М. Милићевића могу се пратити уживо на линку:  https://youtube.com/@mladenmilicevic117?si=d6oL6giPDqwy9wsS