Успјешни Босанци и Херцеговци живе широм свијета. Неки од најуспјешнијих бораве у Силицијској долини, свјетском средишту иновација. Фондација БХ Футурес организовала је састанак у Сан Хозеу у Калифорнији како би окупио професионалце који своје коријене вуку из Босне и Херцеговине. Неки ће нам можда бити познати кроз активности у заједници, док други настављају своје каријере без веће интеракције. Наш закључак за вече био је једноставан: „Имамо невјероватан таленат и морамо заједно радити на томе да младима у Босни и Херцеговини помогнемо у стварању просперитетне и функционалне државе оснажујући их да раде велике ствари“.

Као и многе избјеглице, Босанци и Херцеговци су у својој новој домовини изградили невјероватне каријере. Њихов контакт са завичајем варира, али углавном је усредоточен на посјету породици. Заједнице се граде око ствари које нас окупљају и као таква, БХ Футурес Фоундатион гради глобалне заједнице које се желе вратити нашој домовини кроз добро успостављене програме које смо увели.

Умрежавање на догађају је било импресивно. Догађај је омогућио појединцима који су у неким случајевима живјели мање од километра један од другог, и нису имали прилику до сада се упознати да се упознају.

Др. Едхем (Еддие) Цустовић, суоснивач Фондације БХ Футурес, одржао је презентацију нагласивши своју мотивацију за успостављање организације, методологију коју фондација користи за развој будућих технолошких лидера у домовини, као и нека од недавних достигнућа фондације као и на многе начине на које се сви могу укључити у оснаживање младих.

Преузето: бхфутуресфоундатион