Велики број Босанаца и Херцеговаца у току или послије агресије на нашу земљу се расуо по цијелом свијету. Разлози због којих су напустили своју домовину су углавном слични, али приче које нам могу испричати се увелико разликују. Неке су мање а неке више занимљиве, док неке кад се испричају имају и дозу оригиналности.

Једна од таквих сигурно јесте и животна прича Менсура Пудића који је за свој животни позив изабрао да буде мотивацијски говорник. Менсур је оснивач и власник фирме “Simply Motiвated” или у слободном пријеводу “Једноставно мотивисан”.

Рођен сам у Босни и Херцеговини и као дјечак дочекао и преживио рат у својој земљи. Када ми је било осам година, као избјеглица сам заједно са својом породицом дошао у Америку. Нисам говорио језик ове земље и океан ме је дијелио од свега што сам до тада познавао. Кроз вријеме проведено у Сједињеним Америчким Државама, у Ајови сам нашао свој нови дом и изградио живот. Ја често кажем да је посвећеност била од пресудног значаја и снага која ме је водила кроз невоље и неприлике у мом животу.

Још од основне школе моја је жеља била да кренем овим путем. Привукла ме је прилика и могућност да укажем људима на потенцијал који свака индивидуа у себи носи, као и жеља да им помогнем да промијене свој живот на боље.

Моја клијентела су углавном Американци који су највише спремни да направу такву врсту инвестиције у свој живот. Највећи проблем с којим се људи сусрећу јесте недостатак самопоуздања и сумња у властите могућности. Уколико би се ослободили ових окова, људи би схватили да могу постићи много више него што је код већине случај.

Вањски фактори не смију да контролишу наш живот, као што се рецимо данас великом броју људи дешава да им Ковид-19 диктира начин живота. Потребно је да нађемо начин како да остваримо своје циљеве и снове.

Ако неко жели моју помоћ, може ме контактирати путем FacebookaInstagrama или директно путем моје web stranice.