Млади бх. инжињер са адресом у Аустралији Едхем “Еддие” Чустовић је, у знак подршке Земаљском музеју Босне и Херцеговине, одлучио купити 500 карата за обилазак ЗМ и подијелити их грађанима у циљу да подигне свијест о борби за опстанак коју води једна од најзначајнијих културних институција у Босни и Херцеговини.

Едхем сваке године посјећује БиХ, а са својим братом Решадом основао је Фондацију будућност Босне и Херцеговине (BH Futures Foundation). Њихова визија је „Претворити Босну и Херцеговину у просперитетну државу која може одговорити на изазове 21. вијека”.

Кроз рад Фондације будућност Босне и Херцеговине већ скоро пуних 5 година активно се ради на усавршавању фантастичних младих људи из наше земље у пољу техничких наука.

“У знак подршке Земаљском музеју БиХ, који води нову битку за опстанак, купујем 500 карата које поклањам грађанима наше домовине! Зашто? Морају отићи и упознати се поново, или по први пут са богатством наше културе, историје, природе…

Јер, Земаљски музеј БиХ, једна је од најзначајнијих институција у Босни и Херцеговини. Музеј је родни лист свих Босанаца и Херцеговаца, или, ако желите још прецизније – Земаљски музеј БиХ је наш ДНК.” – објавио је Едхем на свом фацебоок профилу и позвао све оне који желе да добију карту да се јаве.

Али то није све, овим поводом Едхем се поново огласио, додавши како “најмлађи међу нама морају бити ти који добију прилику да обиђу ову предивну институцију” и позвао је наставнике или родитеље који желе да изведу своју дјецу (поготово малишане из основне школе) да се јаве како би их ставио на списак за бесплатне карте.