Савјет министара, на приједлог Министарства безбједности, донијео је Одлуку о измјени и допуни Одлуке о прописивању додатних услова за улазак странаца у Босну и Херцеговину, којом се омогућава улазак у БиХ држављанима сусједних земаља, и то Црне Горе, Републике Хрватске и Републике Србије. Ова одлука ступа на снагу даном доношења.

Такође, ради лакше примјене раније одлуке, данас је прецизирано да странци због пословних обавеза могу ући у БиХ под условом да посједују позив правног лица из БиХ, умјесто раније прописаног позивног писма, те да посједује потврду о негативном тесту на вирус SARS-KOV-2 не старију од 48 сати од тренутка уласка.

Такође, Савјет министара је информисао да 1. јуна ове године престаје важити Одлука о привременом затварању граничних прелаза на аеродромима за промет путника у БиХ, којом се забрањује слијетање и полијетање са аеродрома у БиХ ради заштите од уношења и ширења заразних болести.

Практично се од 1. јуна отварају гранични пријелази на аеродромима у БиХ те ће се примјењивати одредбе раније донесених одлука о прописивању додатних увјета за улазак странаца у Босну и Херцеговину уз поштивање прописаних епидемиолошких мјера надлежних органа у БиХ.