Извор: Амбасада Босне и Херцеговине у Краљевини Холандији

Годишња скупштина Платформе БиХ која окупља представнике удружења дијаспоре Босне и Херцеговине одржана је у суботу 02. фебруара 2019. године. Скупштини су присуствовали представници свих удружења дијаспоре Босне и Херцеговине које чине: Млади БиХ, Седра, БИХРО, НЕБО и представници вјерских заједница.

Теме састанка су између осталог биле усвајање Извјештаја о раду, избор новог Предсједника Платформе БиХ, као и активности и задаци Платформе у предстојећој 2019. години. Умјесто досадашњег предсједника Платформе Амира Јатића, изабран је Хамдија Драгановић из удружења Седра.

Амбасада Босне и Херцеговине у Ден Хагу, као и претходних година, уступила је просторију у Амбасади за одржавање наведеног састанка. Кратким поздравним говором присутним се обратила амбасадорица Чолаковић и изразила задовољство досадашњом сарадњом БиХ удружења и Амбасаде. Посебно се осврнула на заједнички реализоване пројекте међу којима је истакла учешће представника удружења БИХРО на Фестивалу Амбасада одржаном у септембру 2018. године у Ден Хагу као и организацијом конференције у Привредној комори Холандије (RVO) у сарадњи са бх. удружењем НЕБО.