ИЗВОР: Генерални конзулат Босне и Херцеговине у Минхену

Генерална конзулица Рузмира Тихић Кадрић је у недељу, 10. фебруара 2019. године учествовала на састанаку посвећеном допунској настави на матерњем језику која се, у организацији Савеза допунских школа СР Њемачке, изводи у бх. допунским школама у Минхену. Састанак је организиран на иницијативу Вијећа родитеља, а теме састанка односиле су се на могућности унапређења кооординације,  комуникације и информисања између Савеза бх. допунских школа, Генералног конзулата БиХ у Минхену, наставника, координатора и Вијећа родитеја за подручје града Минхена.

На састанку је истакнут значај Савеза допунских школа за СР Њемачку и предсједника ове кровне организације господина Хариса Халиловића који су постигли изнимне резултате у овој области, а захваљујући чијем ангажману на подручју Њемачке дјелује 50 одјељења допунске наставе на матерњем језику.

На састанку је разговарано о могућностима организацијског унапрјеђења допунске наставе кроз укључивање и заједнички рад свих актера у овај процес и активности почев од Генералног конзулата БиХ у Минхену, Савеза допунских школа,  наставника, коодинатора и родитеља, те дати приједлози могућих активности у том правцу. Истакнута је важност и потреба координираног рада  унутар Савеза, те наглашен значај доношења ових и свих других одлука уз учешће Савеза допунских школа, те је у складу са тим договорено да се у што је могуће краћем року организира састанак у Генералном конзулату у Минхену на коме би се разговарало о приједлозима са овог састанка.