Ријеч је о фантасичној екипи младих људи, добитника Шевенинг стипендија у УК

Особље Амбасаде Босне и Херцеговине у Лондону угостило је младе људе из Босне и Херцеговине који захваљујући Шевенинг стипендијама студирају у Уједињеном Краљевству.

Посјета студената из БиХ/ Фацебоок

Овим поводом, са упосленицима Амбасаде су разговарали о својим искуствима, интересовањима и будућим плановима.

– Била нам је част угостити фантастичну екипу младих људи из БиХ. Они су истинска инспирација не само у смислу професионалних и академских успјеха, већ и начина на који представљају нашу земљу и градове/регије из којих долазе, истичу из бх. Амбасаде у Лондону и додају како их је екипа младих босанскохерцеговачких грађана на Отоку импресионирала својим друштвено одговорним ангажманом у пољима у којима раде.

Студенти су импресионирали упосленике Амбасаде/ Фацебоок

Амбасадор БиХ у Великој Британији Вања Филиповић и дипломате у Амбасади Самра Коричић Мујкић и Биљана Лучић, презентирали су активности Амбасаде и подијелили своја искуства дипломатског рада у Уједињеном краљевству и другдје.

– Свакако се надамо поновном и скорашњем дружењу, поручили су.

image

Презентиране су активности Амбасаде/ Фацебоок

Иначе, Шевенинг је програм Владе Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске, путем којег се додјељују стипендије међународним студентима. Ова стипендија подразумијева годину потпуно плаћеног школовања за мастер студенте. Неке од предности стипендије су потпуно финансирана школарина, приступ једном од најбољих образовања на свијету, ексклузивне могућности увезивања и прилика да се истражи разнолика култура Велике Британије. При истеку стипендије, студенти се придружују заједници од преко 50.000 алумнија широм свијета.

Успјешни кандидати Шевенинга долазе из бројних држава и позадина, али сви они показују страст, визију и вјештине потребне како би свијет учинили бољим мјестом.

Извор: МојаБиХ