Амбасадор Босне и Херцеговине Осман Топчагић и градоначелник West Midlands Andy Street, у понедјељак 19.02.2024. године обишли су нову зграду BH UK Networka, упознали се са изложбом посвећеном преко 25 година дјеловања босанскохерцеговачке заједнице у Бирмингем-у те упознали представнике босанскохерцеговачке, украјинске и сиријске заједнице, који су као и сваки дан имали своје активности у Босанској кући.

Истог дана, састали су се са Симоном Фостером, полицијским комесаром за регију West Midlandsa. Била је то добра прилика да се искаже захвалност Симону за разумијевање током процеса куповине бивше полицијске станице у Sparkhill-u која је постала нови дом босанскохерцеговачкој заједници у Birminghamu.

Нову зграду полако претварају у центар из којег координирају све активности. Ово је велико достигнуће за заједницу која је прије нешто више од 20 година проживјела геноцид. Уређење просторија је још у току, а планирају да развију центар као мјесто гдје ће се пружати свестрана подршка и помоћ онима којима је то потребно.

Амбасадор Босне и Херцеговине у Уједињеном Краљевству Осман Топчагић рекао је да је веома сретан због сарадње BH UK Networka са локалним и регионалним властима.

Босанска кућа такођер пружа подршку другим недавно пристиглим заједницама, дијеле своја искуства и помажу им да обнове своје животе у Великој Британији.

Градоначелник West Midlandsa Andy Street казао је да је Босанска кућа диван ресурс који пружа подршку за око 15 000 чланова босанскохерцеговачке заједнице на Острву. То је такођер диван ресурс који користе друге мигрантске заједнице.

Из BH UK Network наводе да босанскохерцеговачка заједница игра важну улогу у повезивању домовине Босне и Херцеговине и Велике Британије.

 

Више о овој теми можете пронаћи на линку испод:

http://bosniauknetwork.org/bh-uk-network-uz-saradnju-sa-ambasadom-siri-mrezu-prijatelja-nase-domovine/