24-годишњи Аднан Мујановић из Тузле завршио је Медицински факултет у овом граду, а тренутно је у Швицарској гдје ради на двије позиције – асистент љекар и асистент истраживач у Универзитетском институту за дијагностичку интервентну неурорадиологију Универзитетског клиничког центра у Берну.

Његова жеља је била да се бави изучавањем крвних судова на мозгу, међутим само шест доктора у Европи се бави овим послом. Аднан је добио прилику у Швицарској да буде седми, а за Сунчано јутро О Канала испричао је своју причу од самог почетка.

– Волио бих рећи да сам као дијете волио медицину, али бих лагао. Тако да је мој пут у медицину текао полако. Мислим да је један од пресудних тренутака био упис у средњу школу, с обзиром да сам уписао Средњу медицинску школу у Тузли па сам тек тада имао први конкретни додир са медицином. У истраживачком, авантуристичком духу, како бих даље истражио то поље, логички наредни корак је био упис на Медицински факултет Универзитета у Тузли. Тек сам тада схватио колико је распрострањено и богато поље медицине, и какве могућности пружа. Ту су, наравно, алтруистички и филантропски аспекти медицине о којима не треба причати, али ја још увијек истражујем то богато поље те је мој ангажман у Швицарској наредна степеница у мом упознавању са овим веома богатим и разноликим пољем истраживања, истиче Мујановић.

Зашто је Аднан изабрао баш ову област медицине, за коју се ријетки доктори одлучују, гдје и на којем пројекту тренутно ради, жели ли остати у Швицарској или се вратити у Босну и Херцеговину, те како се Швицарска бори са пандемијом коронавируса, послушајте у видеу испод.

Преузето: Моја БиХ