Министарство за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине започиње процес јавних консултација на нацрт Оквирне стратегије сарадње са исељеништвом за период 2020-2024. године и Акционог плана.

У складу са Правилима за консултације у изради правних прописа („Службени гласник БиХ“, број 5/17), процес јавних консултација је отворен у периоду од 22.11.2019. до 22.12.2019. године.

Позивамо Вас да узмете учешће у консултацијама те својим примједбама, сугестијама и приједлозима дате допринос изради што квалитетнијег прописа.

У консултацијама можете учествовати путем интернетске странице доступне на сљедећем линку: https://ekonsultacije.gov.ba

За оне који први пут учествују потребно је извршити пријаву унутар система еКонсултације, који се налази на сљедећем линку: https://ekonsultacije.gov.ba/account/login

Након пријаве у систем еКонсултације, у падајућем менију одаберите институцију – Министарство за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине – кликните страницу „КОНСУЛТАЦИЈЕ“ и извршите одабир Оквирна стратегија сарадње са исељеништвом за период 2020-2024. године, а потом кликните на прозор „УЧЕСТВУЈ“, након чега ће Вам се отворити могућност директног давања појединачних приједлога или коментара.