Босанскохерцеговачки бизнисмен из Сан Франциска, Муамер Ћишија, примљен је у престижно Форбесово технолошко вијеће (Forbes Technology Council), заједницу за технолошке руководитеље свјетске класе.

 

Муамер Ћишија је био тек дјечак када је рат у Босни деведесетих захватио његов родни град. Он и његова обитељ су избјегли у Данску, а он је на крају завршио МБА програм на једном од најелитнијих свеучилишта на свијету, Stanford University Stanford Graduate School of Business.

 

Послије рата отишао је у Њемачку чистити гробља за 2 марке по сату, данас је власник познате грађевинске фирме.

 

Користећи своје образовање и своје везе, Ћишија се 2009. године удружио са суоснивачем Харисом Мемићем како би изградио брзорастућу софтверску твртку Symphony. Symphony је глобална компанија за развој и дизајн софтвера која ради с некима од најпрепознатљивијих компанија  са листе Фортуне 500 и најбрже растућим стартупима у екосуставу Силицијске долине. Symphony има више од 600 запосленика у 12 земаља диљем Сјеверне Америке, Јужне Америке, Еуропе, Африке и Азије.

 

Као прихваћени члан Вијећа Ћишија, суоснивач и предсједник Symphonyja, има приступ разним ексклузивних могућностима осмишљеним да помогну Symphonyju да досегне врхунац професионалног утјецаја. Муамер ће се повезати и сурађивати ​​с другим истакнутим лидерима на приватном форуму. Ћишија ће такођер бити позван да ради с професионалним уредничким тимом како би подијелио своје стручне увиде у оргиналним пословним чланцима на Forbes.com, те с другим стручњацима дати допринос објављеним панелима за питања и одговоре.

 

Муамер је професионалац свјетске класе, који доприноси заједници исто колико и пословном свијету. Велики је подржаватељ и донатор Bosnia & Herzegovina Futures Foundation.

 

У БиХ управа компаније привукла је пажњу пројектом на Требевићу: Изградњом пословне зграде жељели су запосленицима омогућити здраво радно окружење у којем могу ићи у теретану или одспавати док су на послу, прошетати шумом док имају састанке или боравити у природи.

 

Био је то нови концепт пословања и односа према запосленицима у БиХ. У новом комплексу запосленицима су на располагању различите просторије за рад, дневни боравак, кухиња, кино, теретана, затворени базен, амфитеатар, као и просторије за одмор и дружење.

 

Izvor: Senzor.ba