Културном сусрету под називом „Bosnie, mon Amour“ који је одржан 27. јануара 2023. године у 16:00х у Паризу присусутвовале су многе угледне званице из свијета спорта, политике и културе.

Такођер, били су присутни представници амбасада, као и представници Културних центара страних земаља у Француској.

Званицама су се обратили: предсједник и оснивач асоцијације 5МФБиХ гдин. Едо Шабанагић, замјеница начелника Опшине Парис 7 гђа. Јосиане Гауде, и у име Амбасаде Босне и Херцеговине у Француској госп. Муаз Дедајић, савјетник у Амбасади.

Уз изложбу слика, скулптура, умјетничких инсталација те кратких видео-урадака савремених умјетника из БиХ, организирана је и панел дискусија на тему: Односи и сарадња БиХ умјетника са колегама из западне Европе, коју је водио француски умјетник и галериста Пиере Цоуртин.

У музичком дијелу програма представила се виолинистица Виолета Смаиловиц-Хуарт уз клавирску пратњу јапанске пијанистице Канае Ендо те дуо Мерита (глас) и Хецтор Мориц (гитара).

О улози и положају спорта у БиХ као и о БиХ спортистима који су своју каријеру наставили у иностранству, говорио је недавно избрани селектор фудбалске репрезентације БиХ и први Почасни амбасадор Асоцијације 5МФБиХ, госп. Фарук Хаџибегић.