Сајам ће се одржати 26. и 27. фебруара 2022. године, а познат је и рок за пријаву учесника

Босанскохерцеговачко друштво писаца, преводилаца и библиотекара заједно са другим удружењима бх. грађана у Шведској, организује 5. Сајам бх. књиге који ће се одржати у Гетеборгу, 26. и 27. фебруара 2022. године.

Овим поводом позивају заинтересоване да се пријаве или потврде своје учешће на Сајму, за који организатори учесницима исплаћују трошкове смјештаја и пријевоза у висини од 1.000 шведских круна. Споменути износ се правда на лицу мјеста приложеним рачунима. Такође, организатори неће сносити трошкове за учеснике који живе у Гöтеборгу као и оне који су укупну потпору за учешће на Сајму добили од других спонзора или организатора, саопћили су из Друштва.

Сви учесници имају осигурано бесплатно изнајмљивање стола за представљање свог стваралаштва или организација које представљају, као и бесплатно кориштење интернета. Учесницима се нуди и могућност промовисања рада путем сајамских информативних канала.

С обзиром на пандемију коронавируса и немогућност предвиђања мјера које ће у периоду одржавања Сајма бити актуелне, из Друштва наводе да ће на вријеме информисати учеснике о евентуалним промјенама које могу утицати на начин одржавања Сајма.

– Било би нам изузетно драго да вашим присуством помогнете реализацију овога пројекта и увеличате овај догађај представљањем вашег стваралаштва, порука је коју су послали из Бх. друштва писаца, преводилаца и библиотекара.

Рок за пријаву учешћа на Сајму је 31. децембар 2021. године.

Организатори 5. Сајма бх. књиге су: НБВ ВäстБх. друштво писаца, преводилаца и библиотекараБХ Савез жена у Шведскојудружење “Даорсон”Радио Гбг и Вäрлдсбиблиотек у Гöтеборгс Литтературхус.

Преузето: МојаБиХ