Поводом куповине викторијанске зграде која ће бити нови дом босанскохерцеговачке заједнице у Великој Британији БХ УК Нетворк-у је упутио честитку члан Предсједништва Босне и Херцеговине др. Денис Бећировић.

“Са задовољством сам примио вијест да је босанскохерцеговачка заједница у Великој Британији куповином Викторијанске зграде и музеја осигурала свој нови дом. Ова важна прекретница отвара шире могућности за повезивање, сусрете и сарадњу Босанаца и Херцеговаца у дијаспори.

Преданост и рад заједнице бх. удружења у Великој Британији – БХ УК Нетворк, чини важан ослонац босанскохерцеговачкој заједници у одржавању и јачању веза са домовином.

Повезивање људи и стварање мостова измеду наше дијаспоре и домовине има дубок значај. Његовање заједништва је кључна виједност која нас чини јачим.

Организовањем културних и другх манифестација, градите прилике да се окупимо, разумијемо, зближимо и подржимо једни друге. Нека ваш нови дом постане мјесто гдје ће се рађати идеје, мјесто сарадње и заједништва.

Искрено Вам честитам на истрајности и успјеху. Нека Ваша преданост и ентузијазам наставе бити наша заједничка инспирација. Уз жељу да наставите са успјешним радом, радујем се сусретима и иницијативама у будућности.”  – наводи се у писму др. Бећировића.

Наш нови дом је бивша полицијска станица и музеј која због свог хистријског значаја под заштитом државе. Ова викторијанска зграда налази се у близини центра Бирмингема, на Stratford Road-u, и једна је од најстаријих и најдужих улица која повезује Бирмингем, други по величини град у Великој Британији, и Шекеспиров родни град Стратфорд на Ејвону.

Извор: БХ УК Нетворк