Протеклог викенда у Бечу, одржан је 54. Хуманитарни базар Уједињених нација (UNBWG). На овогодишњем Базару своја национална добра представило је тридесет и осам, а кулинарске специјалитете тридесет и шест земаља.

Удружење Business woman of Bosnia and Herzegovina (BWBH) заједно с партнерским удружењима и ове године представљало је Босну и Херцеговину чији је штанд с разноврсним производима био један од најпосјећенијих на базару.

Циљ Удружење BWBH јесте подршка малим подузетницима у Босни и Херцеговини, па у складу с тим сарађују с бројним удружењима из наше домовине. Поред Удружења пословних жена у Босни и Херцеговини, ове године су им се на сајму придружили и Удружење Пробуди се из Источног Сарајева, Удружење ХЕРБА – зелена долина и Inner Wheel Club Бијељина. Остварена је и сарадња са организацијом НГО И-дијаспора Швицарска, преко којих су успјели довести и сјајне босанскохерцеговачке производе рађене од стране неформалне групе жена Women with key, из Кладња! Овај значајни хуманитарни пројекат, чији излагачи половину прихода уступају женском фонду УН-а, остварен је уз помоћ и подршку великог броја удружења и појединаца.

Најтраженији босанскохерцеговачки производи били су пекмез, ракија и даске за сервирање и припрему хране бренда “Waga Wood” подузетнице Јасмине Диздаревић. Поред њих на штанду су се нашли и одјевни комади са мотивима босанског ћилима, разне посластице, производи са мотивима Сарајева.

Из Удружења истичу да ће и у будућности наставити напорно радити на томе да производи босанскохерцеговачких подузетница и подузетника или оних који су порјеклом из Босне и Херцеговине, а живе и раде у Аустрији буду представљени на овом и сличним базарима, те генерално спроводити активности сличног типа с циљем промовирања њихових чланица.