Прије неколико дана, тачније 11. фебруара ове године одржан је пети „Кладањ Меет Уп“, виртуелни састанак који већ мјесецима на једном мјесту окупља кладањске исељенике.

У оквиру овог пројекта, према ријечима представнице и-платформе која је и најзаслужнија за успјешност и континуитет ових сусрета, госпође Далиде Карабдић, до сада је контактирано преко педесет породица поријеклом из Кладња, а које живе широм свијета и желе бити дијелом ове приче. Такођер, захваљујући сталним учесницима, овај пројекат, осим једномјесечних, изњедрио је и вишемјесечне сусрете радних група чији чланови редовно раде на унапређењу спортских активности у Кладњу, затим размишљају како поспјешити живот млађе популације, али и како пружити подстрек за развијање малих бизниса у овој опћини.

Осим, већ споменутих, редовних учесника „Меет Уп“-а, и овај пут је примјећен пораст новозаинтересираних Кладњака за наведени пројекат. С тим у вези, протекли четвртак својим присуством обрадовала нас је госпођа Азра Черимагић, тренутно настањена у Шведској, те господа Анес Гогић и Мехмед Крекић. Ипак, посебно нас радује све већи број младих који се труде дати свој допринос развоју Опћине. Једна од таквих свакако је и Селма Авдибеговић, средњошколка која већ сада говори три страна језика и своје вршњаке подучава истим. Но, осим тога, Селма се залаже и за очување културе у својој животној средини, те предлаже организовање радионица које би промовисале очување писмености у Кладњу.

Такође, велику част указао нам је и наш, већ сада можемо рећи, поуздани партнер и пријатељ, господин Кемо Сарач, помоћник министра у Министарству за људска права и избјеглице БиХ који је, овим путем, јавно честитао упосленицима и-платформе на спровођењу бројних активности и уопште на умрежавању, док је господин Јусуф Чавкуновић, начелник Општине Кладањ, иако овај пут спријечен да присуствује нашим дружењима, такођер на нашу адресу упутио ријечи подршке и бројне похвале.

Поред већ споменутог редовног састајања радних група, на одржаном „Меет Уп“-у говорило се и о дјеловању Удружења „Жена жени“. Госпођа Драгана Чаушевић, представница овог Удружења рекала је да је подршка коју чланице Удружења осјећају од свих учесника „Кладањ Меет Уп“-а итекако мотивишућа за њих, али и за њихов свакодневни рад. Наиме, до сада су чланице Удружења успјеле направити и продати преко 80 разносврсних пакета који су сачињени, претежно, од прехрамбених производа те им је сама та чињеница омогућила и скромну финансијску корист. А, да се добар глас далеко чује доказ је и повећање броја чланица Удружења, те је, с тим у вези, битно нагласити да се са 53, број чланица Удружења „Жена жени“ повећао на 80. Искрено се надамо да ће овај број и даље расти, те да ће Удружење ускоро испунити бројне зацртане циљеве.

Протеклог четвртка говорило се и о Акционом плану који је у разради, а тренутно је садржан од великог броја пројектних идеја, категорија, циљних група, носиоца имплементације, рокова и слично. О потенцијалној реализацији споменутих идеја разговарат ће се и на будућим сусретима када Акциони план буде и финализиран.

Идући сусрет кладањске дијаспоре заказан је за 11. Март.

Преузето: i-platform.ch