Манифестација „Сусрети пријатељства БиХ и Италије“, одржана 18. маја 2024. године у опћини Рогно у Италији, окупила је представнике бх. удружења из дијаспоре и Босне и Херцеговине. Ова прилика искориштена је за потписивање Меморандума о сарадњи између Института за развој предуниверзитетског образовања Кантона Сарајево и организације BХ УК Нетwорк, која дјелује као кровна организација заједница бх. удружења у Уједињеном Краљевству.

 

Потписивање овог значајног Меморандума, резултат је до сада остварене сарадње у чијем су фокусу босанске допунске школе којима координира BХ УК Нетwорк, који већ 27 година успјешно повезује бх. заједницу с домовином кроз различите образовне, културне и друштвене активности.

 

Сам чин потписивања Меморандума изражава обострано опредјељење да се постојећа сарадња унаприједи кроз различите пројекте и активности намијењене младима поријеклом из БиХ. Циљ ових пројеката је успостављање јачих веза младих с домовином, омогућавајући им боље разумијевање и очување босанске културе и идентитета.