У Генералном конзулату БиХ у Минхену је у петак, 28. 6. 2019. године организована свечана додјела свједочанстава за ученике допунских школа на матерњем језику за школску 2018/2019 годину. Генерална конзулка Рузмира Тихић Кадрић поздравила је све присутне, те је истакла да је на подручју Баварске допунска настава организована у десет одјељења од чега је шест у Минхену (по једно одјељење у Швабингу и Пасингу, а по два одјељења у Лаиму и Оберсендлингу). Нагласила је да се настава у свим одјељењима одвија по програму и уџбеницима Министарства цивилних послова БиХ, да је изводе професионални наставници, те да се оцјена из матерњег језика уноси у свједочанство редовних школа ових ученика и чини основ за израчунавање просјека укупног успјеха ученика.

Поред генералне конзулке, свечаној додјели диплома присутвовали су сви запослени Генералног конзулата у Минхену: Ранка Домазетовић, Јасмина Халкић и Драган Багарић, конзули, те Рамиз Радоња, Младен Стјепановић и Шабан Форић, који су допринијели успјешној организацији овог догађаја.

Присутнима се обратио и Харис Халиловић, предсједник Савеза допунских бх. школа Њемачке који је истакао значај допунских школа и учења матерњег језика за дјецу у дијаспори, честитао ученицма на успјешно завршеној школаској години, те захвалио свим актерима на подршци раду допунских школа.

Послије обраћања ученици су извели краћи програм којим су  поносно показали дио онога што су научили у оквиру допунских школа.

Након тога генерална конзулка Тихић Кадрић је заједно са наставницама уручила дипоме ученицима допунских школа, након чега је услиједило угодно дружење свих присутних.