Удружење Нетт БК обиљежило је двадесет година постојања у просторијама Амбасаде Босне и Херцеговине у Ослу, уз присуство бројних званица, домаћих и страних.

Удружење основано 1998. године концентрише се на босанскохерцеговачку жену, његовање традиције и културе БиХ, те друштвене хуманитане и социјалне активности.

Предсједница Удружења Ђенана Мрзић у свом говору нагласила да је “Мрежа босанскохерцеговачких жена” у Ослу током година дјеловања уприличила корисне сусрете и предавања наших афирмираних љекара на тему “Очувања и редовне контроле здравља жена у свим фазама живота”.

Нетт БК је 28. фебруара 2017. године био организатор и покретач за рад и бољу сарадњу с бх. савезом жена из Шведске. Нетт БК је проглашен за почасног члана Савеза Шведске у удружењу Жена 2.000 из Хелсингборга.

Амбасадор Недим Макаревић је у свом обраћању нагласио значај и вриједност организације бх. људи у иноstranству те указао на чињеницу да се о особама у зрелим годинама живота води мало бриге.

– Ова организација ставља фокус управо на то указујући на босанску жену, њену вриједност и улогу у друштву. Поврх тога, морамо се фокусирати на очување нашег идентитета и то треба бити идеја водиља свих наших удружења, нагласио је Макаревић.

У прогаму су поред рецитала, игроказа и постављене излозбе ручних радова чланица Нетт БК учествовали и “Институт Севдаха”, односно хор “Искре”, потом фолклорно КУД “Дукат”, те млади хармоникаш Тарик Мешић уз прању свога оца Хариса на гитари.

Преузето: Моја БиХ