Босанскохерцеговачко-канадска ликовна умјетница Бранка Копечки, професор на Универзитету Лавал у Qуебецу, у оквиру преноса знања из исељеништва у Босну и Херцеговину, у сарадњи са Академијом сценских умјетности у Сарајеву, одржаће предавања у периоду од 17.05. до 26.05.2021. године.

Семинару под називом “Структура докторских студија у умјетности и методолошке поставке у поступку истраживачке креације”, ће присуствовати наставни кадар умјетничких академија Универзитета у Сарајеву.

Семинар омогућава  упознавање са структуром програма докторских студија у области умјетности, основним поставкама истраживачке креације, као и  упознавање са  формом и начином одбране докторске тезе у домену креације, а обрађује оријентације које се тичу методологије, проблематике, тематике, теоретског и практичног кадра у оквиру програма докторских студија у домену. Такођер, семинар омогућава упознавање са методолошким, концептуалним, критичким и мисаоним средствима, формама и оперативним моделима који су уобичајени у поступку  истраживачке креације као и теоријским аспектом креативног поступка и развојем плана дифузије резултата постигнутих на пољу истраживачке креације.

Предавања се организују у оквиру пројекта „Дијаспора за развој“ који је пројекат Министарства за људска права и избјеглице БиХ и Владе Швицарске у партнерству са УНДП БиХ и ИОМ БиХ.