Након вишемјесечног истраживања и комуникације с кључним актерима у металском сектору, а посебно фирмама које су покренуте захваљујући директним дијаспорским инвестицијама и пословном партнерству с дијаспором, УСАИД пројект “Диаспора Инвест” представио је филм “Пут метала”.

Филм у 16 минута прича причу о могућностима јачања овог сектора, улози дијаспоре те изазовима и приликама које металску индустрију чекају због пријеноса производње из других дијелова свијета у БиХ.

 

У филму “Пут метала” саговорници долазе из компанија MDG International, IMP Coils, CNC Tabaković, CNC Lab, CNC Power, EDNA Metalworking i ATNH. Босанскохерцеговачки градови на “Путу метала” су заједнице с традицијом рада у металском сектору.

“Пут метала” нам поручује да наше компаније могу направити искорак, бити конкурентне на тржишту и прихватити модерне трендове развоја овог сектора. О овоме и другим темама разговарат ће се на 7. Бизнис форуму бх. дијаспоре, који је подржао УСАИД, а који ће се одржати у онлине формату 14. априла.

Регистрацију за онлине формат можете извршити на www.bit.ly/bhdiafor2021.

Извор: Klix.ba