Поводом обиљежавања Дана државности Босне и Херцеговине, под покровитељством Амбасаде БиХ у Штокхолму, у сарадњи са Савезом бх. удружења у Краљевини Шведској, дана 28.11.2020. године, сви Босанци и Херцеговци у Шведској, Финској, Естонији, као и цијелој Скандинавији, имали су могућност пратити уживо онлине програм посвећен прослави тог важног датума у хисторији Босне и Херцеговине.

С обзиром на ситуацију изазвану ЦОВИД-19, те имајући у виду препоруке шведских власти, Амбасада БиХ у Штокхолму је поводом обиљежавања Дана државности Босне и Херцеговине организовала и дружење с истакнутим особама из привредног живота Шведске, а који имају босанскохерцеговачко поријекло.

Током сусрета са амбасадорком Елвиром Дилберовић разговарано је о досадашњим активностима и сарадњи, те о могућностима јачања сарадње како у Шведској, тако и са привредним субјектима у Босни и Херцеговини.

Амбасада намјерава свакога нареднога мјесеца организовати сусрете амбасадорке с истакнутим појединцима из различитих сфера дјеловања, а у децембру је планиран сусрет амбасадорке и уважених доктора и професора који живе и раде у Шведској.

Амбасада БиХ у Штокхолму, овом приликом се захваљује Савезу бх. удружења у Шведској, као и свим грађанима Босне и Херцеговине у Шведској, Финској и Естонији.

На слиједећем линку, можете погледати онлине програм прославе Дана државности БиХ:

https://drive.google.com/file/d/1aXz4X2dcLQ2086KZV4jBXkJzFJ0d6fnq/view