На састанку чланова/ица новог сазива Савјетодавног интеграционог одбора Ротенбурга који је одржан 11. новембра 2020. године, Босанка из Живиница Фатима Кахримановић, једногласно је изабрана за предсједницу овог савјетодавног тијела. Осим госпође Кахримановић, у ново руководство, на период од три године, изабрани су и Даниел Сетзер и Пиетро Скалера.

Госпођа Кахримановић је и у протеклом трогодишњем мандату била чланица Савјетодавног интеграционог одбора Ротенбурга. Осим што је активисткиња у овом њемачком граду у коме живи од 1991. године, госпођа Кахримановић је и истакнута босанскохерцеговачка активисткиња. Једна је од три координатора/ице Босанске школе у овом граду, чланица је руководства Савеза допунских школа БиХ у дијаспори, са сједиштем у Штутгарту и потпредсједница удружења „Мост Живинице“, удружења грађана/грађанки са подручја Града Живинице у дијаспори.

У име удружења „Мост Живинице“ госпођа Кахримановић је прије двије године покренула иницијативу за успостављање партнерских односа између Живиница и Ротенбурга. Пандемија коронавируса спријечила је и одгодила неколико већ договорених акција ова два града.

Нова предсједница Савјетодавног интеграционог одбора Ротенбурга је у наредне три године задужена за питања образовања, културе, бригу о дјеци и друга социјална питања странаца.

Пише: Харис Халиловић

Преузето: Моја БиХ