Компанија Рyанаир вечерас је означила почетак рада линије Бања Лука – Гетебург полетањем првог авиона са писте на Маховљанима.

“Овим промотивним летом компанија доноси и акцију на цијене карата”, саопштено је из Рyанаира.

Ова водећа европска ваздухопловна компанија је навела да ће лет на релацији Бања Лука – Гетебург летјети два пута седмично, у оквиру зимског реда летења Рyанаир за ову годину.

Покренуо је и продају карата по промотивној цијени од 14,99 еура за путовања до децембра, које су доступне за резервацију само на интернет страници Рyанаир до уторка у поноћ 27. октобра.

Генерални директор Аеродрома Бања Лука Милан Рачић рекао је да се радује новом реду летења Рyанаира, те сматра веома значајним почетак саобраћаја ка Шведској.

У саопштењу бањалучког аеродрома су подсјетили да је пандемија коронавируса негативно утицала на одржавање и развој авио-саобраћаја на бањалучком аеродрому, па је у првом полугодишту остварено укупно 654 летова, што је у односу на прво полугодиште 2019. године мање за 47,17 одсто, а у истом периоду превезено је 32.978 путника, односно мање за 50,29 одсто.