Полицајац босанскохерцеговачког поријекла Алмедин Ајановић у америчком граду Лилбурн је прошле недјеље спасио двије особе из воза у којем је избио пожар. У тренутку када је то урадио није био на дужности.

Враћајући се са посла кући Ајановић је у 1:30 сати на радиостаници чуо да је воз искочио из трачница. Како је казао гласноговорник полиције Скот Бенет, Ајановић је одмах промијенио смјер кретања и упутио се на мјесто догађаја. Ту је сусрео три полицајца који су покушавали пронаћи тачну локацију гдје је воз искочио.

Ајановић је пронашао локомотиву која је била бочно преврнута у води. Из воза је цурила течност због које је подручје касније евакуисано. Чуо је гласове два мушкарца, попео се на воз и избавио их из њега. Један од спашених мушкараца био је кондуктер који му је рекао да су само њих двојица били у возу којим је превожен опасан материјал.

Према ријечима Бенета, Ајановић је спасио двојицу мушкараца не обазирећи се на упозорење о високом напону које је било истакнуто на возу. Након евакуације грађани су се вратили у своје домове.

Из полиције су указали да је воз искочио због природних непогода које су утјецале и на пругу. Из трачница је искочило 38 од 170 вагона. Ајановић је поручио да му је драго што су се спашени мушкарци вратили својим породицама.

Градоначелник Лилбурна Тим Дан је рекао да је поносан на полицију и на појединце попут Ајановића који су спремни да помогну грађанима у невољи, преноси агенција Associated Press.