Унедјељу, 20. септембра 2020. године, у просторијама Културне заједнице БиХ Реутлинген е. В. (бошњачког џемата у Реутлингену/Енингену) почело је извођење допунске наставе на босанском језику у школској 2020/2021. години.

Настава ће се изводити једном седмично, сваке недјеље од 11 до 13 сати, а ученици и ученице ће бити подијељени у двије групе, од првог до петог и од петог до деветог разреда. Наставу ће изводити Ајдина Бешић, професорица босанског језика и књижевности, а координаторка школе је госпођа Едина Зечевић.

Свечаности почетка извођења наставе на босанском језику у Реутлингену, у школској 2020/2021. години присуствовао је и предсједник Савеза допунских школа БиХ у дијаспори Харис Халиловић. У свом поздравном говору Халиловић је истакао задовољство активирањем одјељења Босанске школе у Реутлингену и пуну подршку Савеза пројекту очувања матерњег језика и идентитета дјеце грађана БиХ у дијаспори кроз допунске школе БиХ и културне дјелатности.

Босанску школу могу похађати сва дјеца школског узраста чији су родитељи из БиХ или поријеклом из БиХ и с простора бивше Југославије, као и сва друга дјеца чији родитељи то желе, а прихватају наставни план и програм допунских школа Босне и Херцеговине.

Све информације у вези са Босанском школом у Реутлингену могу се добити, путем телефона, број: 0172 88 22 839, у просторијама Културне заједнице БиХ Реутлинген е. В. (бошњачког џемата у Реутлингену/Енингену), у Савезу допунских школа БиХ у дијаспори (0176 200 79 537) и Генералном конзулату БиХ у Штутгарту.