Амбасадорка Босне и Херцеговине у Чешкој Републици Мартина Млинаревић посјетила је 05. и 06. септембра 2020. године град Ходонин и била гошћа градоначелника овог града и гувернера Јужноморавског краја, Либора Стреча.

Изложба културно-хисторијског богатства и баштине Босне и Херцеговине, као и њених чудесних природних знаменитости у склопу Дана славенске културе, под високим покровитељством Предсједника Чешке Републике Милоша Земана, премијера Андреја Бабиша, Министарства културе Чешке Републике, Амбасаде БиХ у Прагу, стигла је у град Ходонин, те ће у истом остати отворена до почетка октобра у Дому културе, саопштено је из Амбасаде БиХ у Чешкој.

Власти Јужноморавског краја угостили су амбасадорицу Млинаревић кроз разговоре о билатералној сарадњи како двају земаља, тако и локалних заједница, привредника и увезивања пословних субјеката.

Млинаревић је искористила прилику да се захвали за указано гостопримство и изразила наду да ће у будућности донијети боље услове за заједничку сарадњу, с посебним нагласком на туристички потенцијал Босне и Херцеговине. Циљ је представити се Чешкој Републици као незаобилазна дестинација.

Преузето: Моја БиХ