Амбасада БиХ у Ден Хагу 22.11.2019. године, организовала је у својим просторијама пријем поводом посјете Главног одбора Свјетског савеза дијаспоре БиХ (ГО ССД) и Платформе БиХ (кровне организације БиХ дијаспоре у К. Низоземској).

Пријему је присуствовало 15 чланова ГО ССД БиХ, на челу са предсједником ССД-а г. Хасаном Шеховићем и почасним конзулом БиХ у Измиру, Турска, г. Ахмет Кемал Бајсаком. Чланови ГО ССД БиХ су били из сљедећих земаља: Турска, Словенија, Шведска, Данска, Аустрија, Њемачка, Норвешка, УК, док је земљу домаћина и Платформу БиХ представљало 5 чланова на челу са предсједником г. Хамдијом Драгановићем, и г. Жељком Јавором, чланом ГО ССД БиХ као и чланом Управног одбора Платформе БиХ.

Повод посјете је било одржавање једног од 4 редовна годишња састанка ГО ССД БиХ у Ротердаму, те прослава Дана државности БиХ у организацији удружења БиХРО у Ротердаму 23.11.2019. године.

Госте је поздравила амбасадорица БиХ у К. Низоземској, Њ.Е. Мирсада Чолаковић, и захвалила се на активној улози ССД БиХ и Платформе БиХ. Истакла да ова удружења имају значајну улогу у очувању и промоцији традиције и културне баштине БиХ, те да представљају спону између државе БиХ и многобројне дијаспоре која живи у 57 држава свијета.

Предсједник ССД БиХ, г. Шеховић се захвалио амбасади БиХ у К. Низоземској на дочеку те уједно представио бројне активности ССД БиХ, као и потешкоће са којима се сусрећу у раду. Подцртао да је дијаспора капитал који држава треба и мора да искористи. У закључку нагласио да је потребно изградити нову младу генерацију дијаспоре, која ће наставити започети рад постојеће генерације те која ће достојно представљати Босну и Херцеговину.