У организацији Босанско-Херцеговачког Омладинског савеза у Шведској 9 новембра је одржан успјешан хуманитарни турнир у малом ногомету у Вакјо, у Шведској.

Хуманитарни турнир је основан 2015. године у Вакјо који су четири омладинаца организовали  и донирали сав прикупљени новац за Хајат програм –„Испуни ми жељу“. Те године је прикупљено 40.000 шведски круна. После тога је БХУФ ушао у сарадњу са омладинцима као организатор хуманитарног турнира, и у 2018 годину је прикупљено дупло више новца за хуманитарне активности.

Ове године на хуманитарном турниру и на фешти БХУФ је прикупио 93.891 СЕК, а сав новац је намјењен за БХУФ пројекат – „Заједно смо јачи“ који пружа помоћ незбринутој дјеци и омладини у Босни и Херцеговини.

На хуманитарном турниру је учествовало 20 екипа, а утакмице су се играле у двије дворане, уз присуство великог броја гледалаца. У финале су се пласирале екипе Б.А.Ф.Ц.И и Ле ГБГ, па је побједничкој екипи Ле ГБГ за освојени трофеј припала награда од 8.000 СЕК.

У току одржавања хуманитарног турнира организовано је низ активности за младе, попут рибарског језерцета, сумо хрвања, фика – Шведска ријеч која укључује кахву, колач или сендвич.
БХУФ је на двије паузе организовао и квиз у којима су присутни гледалаци имали прилику освојити вриједне награде попут карата за забаву са Фатмиром Сулејмани и ДЈ Сале, повербанк од спонзора Идеал из Шведске, купон за шопинг из Заландо који је спонзорисан од стране Омановић Продукције и Бек то Балкан фудтрук, а једна од атрактивнијих награда била је карта за скијашки излет у планину Идре.

То је сљедећа активност коју БХУФ организује заједно са АПУ мрежом од 21-28. децембра.