УСАИД-oв пројекат “Диаспора Инвест” је објавио нови позив за пријаве за мале грантове намијењене микро, малим и средњим предузећима (МСМЕ) у Босни и Херцеговини која су у власништву дијаспоре или имају везу са БиХ дијаспором.

Овај позив је отворен за предузећа која су регистрована у Босни и Херцеговини, а која нису старија од 3 године и имају доказиву везу са дијаспором, било кроз власништво, сувласништво или верификовано пословно партнерство.

“Мали грантови ће бити додијељени за активности које имају највећи потенцијал да остваре резултате попут: креирања нових радних мјеста, повећања директних инвестиција из дијаспоре, стимулисања раста пословања кроз повећање продаје и/или извоза, те увођења нових производа и/или услуга за домаће и извозна тржишта. Циљ овог позива је да се подрже пројекти који могу донијети значајан економски развој и унаприједити пословање. Сви квалификовани кандидати су позвани да поднесу пријаве у оквиру овог позива. Документ позива (РФА) са детаљним информацијама о процесу пријаве доступан је на званичној страници. Такођер, образац за пријаву доступан је на босанском/хрватском/српском као и енглеском језику на сајту: http://www.grant.diasporainvest.ba/“, додају из Пројекта.

У наредном периоду планиране су инфо сесије широм земље, на којима ће сви заинтересовани имати прилику сазнати више о програму.

“За учешће у информативним сесијама, потребно је да се региструјете попуњавањем обрасца на https://bit.ly/usaid-infosesije. Искористите ову прилику и пријавите се на вријеме како бисте осигурали своју шансу за додјелу гранта и унапређење свог пословања”, закључују из Пројекта.