Удружење BHÄG (Bosnisch-Herzegowinische Ärztegesellschaft in Deutschland) e.V. (www.bhaeg.de) настало је из ентузијазма и потребе за сарадњом љекара босанскохерцеговачког поријекла који живе и раде у Њемачкој. Основни циљ удружења је међусобно повезивање љекара, као и умрежавање са љекарима и медицинским особљем у Босни и Херцеговини и специјалистима босанскохерцеговачких коријена широм свијета.

Циљ сарадње је размјена знања и метода кроз програме размјене студената и доктора (клиничара, наставног особља, љекара специјалиста из приватних пракси) кроз програм стажирања у њемачким и босанскохерцеговачким клиникама. У њемачким клиникама ментори су доктори босанскохерцеговачког поријекла. Сарадња ће се фокусирати на јачање медицинских одјела у босанским клиникама, као и размјена искустава и трансфер знања.

Основни фокус и мисија удружења је остваривање сарадње са здравственим радницима у Босни и Херцеговини с циљем побољшања приступа здравственој заштити за све грађане.

Истовремено, кроз умрежавање са другим медицинским удружењима (у БиХ као и у свијету), циљ је јачање веза, као и формирање и јачање постојећег здравственог сектора у БиХ. Ова организација потврђује своју посвећеност медицинској професији и слаже се да ће транспарентна комуникација бити основа за њихове односе са колегама у Њемачкој и Босни и Херцеговини.

Колективни ентузијазам и заједничка визија за унапређивање здравственог система у Босни и Херцеговини инспирисали су ове медицинске стручњаке да раде заједно на бољој будућности.