Брчко постаје средиште пословних прилика 31. јула и 1. аугуста када се одржава девето издање Бизнис форума BHdiaFor 2024.

Овај догађај ће у ресторану “Кутак” окупити кључне актере из различитих сектора како би се размотриле инвестицијске прилике, успоставиле дугорочне сарадње и потакнула заједничка улагања, укључујући могућност директних Б2Б сусрета. Форум ће омогућити свим судионицима да се повежу, размијене идеје и допринесу развоју Брчког као значајног пословног центра, оснажујући везе с дијаспором и потичући инвестиције у сигурни раст локалне заједнице.

Скуп организује Влада Брчко дистрикта БиХ уз подршку USAID пројеката “Diaspora Invest” и организације “Наша перспектива”.

Првог дана BHdiaFor 2024, с почетком у 18:00 сати, догађај ће отворити градоначелник Брчко дистрикта БиХ прим. др. Зијад Нишић, а присутнима ће се обратити и шеф Одјељења за европске интеграције и међународну сарадњу Мирослав Гељић, предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић те потпредсједник Скупштине Иво Филиповић. У име Мисије USAID-а у БиХ говориће замјеница директорице Мисије Емили Kофман Крунић (Emily Coffman Krunić).

Панел дискусија на тему “Како успоставити успјешну и дугорочну сарадњу са дијаспором?” окупиће кључне говорнике из Владе Брчко дистрикта, Парламента БиХ, првог човјека Агенције за унапређење страних инвестиција БиХ (FIPA), као и представнике брчанских компанија које имају важне повезнице са дијаспором.

Другог дана, од 10:00 сати, фокус ће бити на ‘DiaWorks’ радионицама као сесијама намијењеним преносу знања и повезивању са дијаспорским инвестицијама. Еџевит Мешалић, оснивач и директор ЕЦКОО ПТY ЛТД те оснивач Фондације Лаила, обратиће се онлине, док ће Никола Кривокапић, оснивач НК Група, говорити о повратку у Брчко и инвестирању у нови бренд захваљујући везама стеченим у дијаспори.

Леjла Мeтисон (Leyla Mattison), оснивачица и директорица Beyond Branding Agency, бавиће се темом моћи брендирања за подизање потенцијала БиХ на глобалној сцени.

И ове године Форум наглашава значај јачања заједнице кроз сарадњу са дијаспором. Кроз заједничке пројекте и иницијативе, Брчко се позиционира као важан пословни центар. Улога дијаспоре у локалном развоју и стварању нових прилика за инвестиције не може бити прецијењена, те је ово јединствена прилика за све заинтересоване стране да се повежу и допринесу просперитету заједнице.

Регистрација за присуство и учешће на форуму је доступна путем линка: https://bit.ly/BHdiaFor2024BrckoDistriktBiH.