Позив Града Коњица дјеци и младима из дијаспоре за учешће у пројекту „Волимо, његујмо и чувајмо матерњи језик и традицију“

Циљ пројекта је усавршавање знања матерњег језика и упознавање са вриједностима традиције. Пројекат који би окупио дјецу и младе ће бити реализован у оквиру Коњичког љета и манифестације Дани дијаспоре “Коњиц у срцу БиХ”, у партнерству са Вијећем младих Града Коњица и у сарадњи са Министарством за људска права и избјеглице.

Циљ пројекта је јачање веза између младих и дјеце из Коњица и дјеце из дијаспоре, чије поријекло је из Коњица, кроз интерактивне радионице и обилазак културно-историјских и природних вриједности, по којима је Коњиц препознатљив.

Радионице и дружење под називом “Волимо, његујмо и чувајмо матерњи језик и традицију”прилика су да дјеца на забаван начин, кроз дружење са вршњацима, усаврше знања матерњег језика, упознавају се са вриједностима традиције, што ће допринијети јачању свијести о културним богатствима домовине. Ово је прилика за размјену искустава из области образовања, културе и спорта,као и јачaње друштвених односа.

До  01. августа 2024. године могуће је путем маила dijaspora@konjic.ba пријавити учешће дјеце или младих у наведеним активностима, које би биле организоване у низу од 5 дана по 3 сата дневно. У пријави, осим имена и презимена, потребно је назначити узраст учесника у пројекту.